Waarom dragen?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je kunt kiezen voor het dragen van je kind in een draagdoek. Hieronder staat een greep uit de lange lijst voordelen.

Gezellig

De beste reden is natuurlijk omdat het zo ontzettend leuk en gezellig is om zo dichtbij elkaar te zijn. Je hebt veel vaker, gemakkelijker en sneller een moment van contact bij het dragen dan bij het gebruik van een kinderwagen of buggy. Vaak zal je je arm om je kind heen slaan of even een kus op het hoofdje geven.

Blij

Een jonge baby is vaak snel getroost als je even met hem loopt.

Als je wat langer op de arm draagt, zeker bij wat oudere kinderen, zal je snel last krijgen van het gewicht. Een Noekiedoek ontlast je arm en schouder en verdeelt het gewicht over je lijf.

Via lichaamscontact voeren kinderen spanningen af. Zelf kun je dat ervaren doordat een regelmatig gedragen baby soepeler in zijn vel zit, hij voelt minder stijf aan.

Handen vrij

Een draagdoek zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt terwijl de baby toch dichtbij je is. Er zijn veel dagelijkse handelingen die je kunt doen met een kindje in de doek, zoals bellen, mailen, opruimen, boodschappen doen, aandacht geven aan een broertje of zusje.

Ook bij borstvoeding kan de doek heel handig zijn. Door de baby in de doek te leggen en de stof wat uit te trekken, is het mogelijk discreet te voeden.Over het algemeen slapen kinderen heel tevreden in een draagdoek. Hierdoor ben je minder gebonden aan vaste slaaptijden of een vaste slaapplek en je kun je meer je eigen plan trekken.

Gemak

Een ringsling neem je heel gemakkelijk mee in je tas of over je schouder. Geen gedoe met de kinderwagen in de auto of met de buggy op de fiets of in de bus. Ook in de drukte van de winkel of op straat is het voor kinderen heel prettig zo dichtbij je te zijn, geen honden op ooghoogte of uitlaatgassen in het gezicht.

Onderzoek

Verschillende onderzoeken bevestigen de voordelen van dragen, zoals voor de hechting en de ontwikkeling van de hersenen.

Super

Ringslings zijn draagdoeken die je, na even proberen, in ‘1 tel‘ om hebt.

Een sling past vrijwel altijd. Door de ringen is de doek op ieder moment strakker of losser te trekken, geen gepuzzel met bandjes, gespen, knopen etc.

Afhankelijk van het gewicht van het kind, jouw eigen wens en kracht, kunnen slings gebruikt worden voor kinderen van 0 tot (en met) 4 jaar.

De combinatie van de dubbele lagen stof en de speciale slingringen maken deze draagdoeken tot een veilige manier om je kindje te dragen.