Liever de liefde! Verdiepingsdag

Liever de Liefde!Vrijdag 22 september 2017 terugkomdag

Vrijdag 13 oktober 2017

Vrijdag 17 november 2017

 

Het sluipt er soms zo makkelijk in. In je drukke en volle leven van werk, gezin en alles wat je nog meer moet en wilt, verdwijnt de tijd en aandacht voor jou en je partner. En als je dan een keer wel ’s avonds samen op de bank zit, is het wel erg makkelijk om de tv aan te zetten, een boek te pakken of de laptop open te klappen. Maar terwijl je even niets meer hoeft, verdwijnt jullie liefde en verbinding ongemerkt naar de achtergrond.
In het begin van een relatie gaat het vaak makkelijk. Je bent verliefd, je hebt nog geen verleden samen en je loopt over van nieuwsgierigheid naar elkaar. Er is volop tijd om er op uit te gaan en eindeloos te praten en te vrijen. Maar hoe langer je relatie duurt – en zeker als je eenmaal kinderen hebt – wordt het lastiger om ruimte te blijven maken voor elkaar.

Natuurlijk is dit niet wat je eigenlijk wilt. Maar je weet misschien ook niet goed hoe je er verandering in kunt brengen.

Waarschijnlijk herken je wel één of meer van deze punten:

 • je hebt nauwelijks meer echt goede gesprekken met je partner
 • je voelt je af en toe op een eiland zitten, alleen en onbegrepen
 • je trekt je snel terug of bent snel geïrriteerd
 • je kijkt soms jaloers naar andere stellen die het wél leuk lijken te hebben met elkaar
 • er wordt een stuk minder gevreeën dan je graag zou willen
 • je zoekt liever afleiding (tv, computer, sport, kroeg) dan je contact maakt met je partner
 • je doet het er mee, je steekt er geen energie in – in de hoop dat het ooit vanzelf een keertje beter wordt

En misschien nog wel de pijnlijkste:

 • je relatie nu is niet het voorbeeld dat je mee wilt geven aan je kinderen.

Voor veel ouders is dit een herkenbaar lijstje. 

Speciaal voor stellen zoals jullie hebben wij daarom een unieke, leuke en inspirerende training van 1 dag ontwikkeld: ‘Liever de liefde!’

Als er iets is waar wij de afgelopen 25 jaar zelf zijn achter gekomen en hebben ervaren, is dat je relatie samen de basis vormt voor alles wat je doet.

Ook wij kenden momenten dat we elkaar kwijt waren, irritaties hoog opliepen en de liefde soms ver te zoeken was. En dat was niet alleen vervelend voor onszelf. Ook de kinderen kregen daar veel van mee. Het enige wat ons echt hielp was het aangaan met elkaar, de boel oppakken en de verbinding en het plezier weer opzoeken.

Een relatie waarin de liefde stroomt maakt dat:praktijkvader liever de liefde

 • jij je gezien voelt en jezelf op jouw manier kunt ontwikkelen, net als je partner
 • er volop liefde, ruimte, rust en plezier is bij jullie thuis
 • je kinderen ontspannen kunnen opgroeien
 • je veel gemakkelijker toekomt aan de dingen die écht belangrijk voor jullie zijn

Dat is nu misschien niet helemaal hoe jullie relatie eruit ziet. Maar laat je het daar bij zitten?

Het vraagt moed om toe te geven dat je het graag anders wilt. En het vraagt nog meer moed om daar ook echt iets mee te gaan doen. Maar stel dat je het doet!

Het gaat je zo veel opleveren. Want

 • hoe zou het zijn als je je weer trots voelt op wat jullie samen hebben?
 • hoe zou het zijn als je je weer helemaal samen voelt?
 • hoe zou het zijn als weer helemaal blij wordt als je je partner ziet, of alleen al aan hem denkt?
 • hoe zou het zijn als jullie huis weer gevuld is met energie en plezier?
 • hoe zou het zijn als de liefde ook weer bij jullie zou stromen en je zelfs een voorbeeld voor andere stellen zou kunnen zijn?
 • hoe belangrijk zou dat voor jullie kinderen zijn?

Ga er mee aan de slag! Niet vanuit strijd of beter weten, maar vanuit wat jullie samen bindt: liefde, vertrouwen en plezier.

Liever de liefde!

In ‘Liever de liefde’ sta je stil bij je relatie. Op een praktische en inspirerende manier krijg je inzicht in  jullie relatie. Wanneer waren jullie gelukkig? Waarom vond je hem/haar ook al weer zo leuk en hoe je kun je daar nu weer meer van gaan zien? En waardoor ging de liefde naar de achtergrond? Wat zijn kwaliteiten van jullie relatie en hoe kunnen jullie daar weer meer van profiteren?

Je krijgt helder welke wensen en verlangens je hebt met betrekking tot jullie relatie en hoe je het voor elkaar krijgt om die wensen en verlangens te realiseren. Je kijkt weer met een frisse blik naar je partner, naar  jullie manier van omgaan met elkaar en naar wat er op je pad komt.

En de overkoepelende vraag van de dag: hoe krijgen jullie het weer echt leuk samen?

Maar ‘Liever de liefde’ is meer!

We willen jullie graag een fijne en mooie dag samen geven. Op deze dag kun je ook jezelf opladen. Je hoeft niet hard te werken of te ploeteren. We gaan ontdekken en ontmoeten. We staan stil bij hoe je relatie met je partner werkelijk voor je is en hoe je je relatie een stevige zet in de goede richting geeft.

 • Het leukste is dat je het samen met je partner doet! Je gaat samen deze ervaring in. Je ontdekt en beleeft van alles. En omdat je hier allebei bij bent, kun je het er thuis altijd weer makkelijk over hebben.
 • We werken in een veilige setting waarin je zowel individueel, als stel of met anderen oefeningen doet en aan de slag gaat. Je zult merken hoe krachtig het is om te werken met een groep mensen die hetzelfde meemaken als jullie.
 • We zijn de hele dag op een mooie locatie midden in het bos. Gedurende de dag zijn er momenten dat je samen even terug kunt trekken. Door een wandeling buiten te maken in de mooie omgeving bij voorbeeld.
 • Deze dag gaat over plezier en genieten. Koffie en thee staan de hele dag voor je klaar. En voor een heerlijk, uitgebreid en verzorgd lunch- en dinerbuffet wordt gezorgd.

Waarom bieden we deze dag aan?

liever de liefde praktijkvaderWij zijn Jeroen de Jong – De Praktijkvader – en Wendy van Dam – Haptonomiepraktijk Wendy van Dam. We zijn 25 jaar samen en zijn de trotse ouders van 3 heerlijke kinderen.

‘Liever de liefde’ is een dag die met heel veel plezier en overtuiging organiseren. Eigenlijk is het een dag die we zelf een aantal jaar geleden graag zouden hebben gevolgd. We weten zelf heel goed hoe lastig het is om de liefde in je relatie te laten stromen als er kinderen komen en je leven steeds drukker wordt. En om ons heen zien we veel stellen die soms zoeken en ploeteren in de liefde. Tegelijkertijd weten we ook dat het probleem meestal niet is dat er niet genoeg liefde is of dat de liefde verdwenen is. De liefde is er nog wel, de vraag is alleen hoe je hem weer kunt laten stromen.

Inmiddels hebben we 6 mooie ‘Liever de liefde’-dagen begeleid en loopt er nu ook een ‘Liever de liefde’-jaarprogramma. De deelnemers zijn enthousiast en wij ook. Wij willen dat er ook bij jullie meer liefde, verbinding en plezier terugkomt in jullie relatie. Die is vaak niet zo heel ver weg. En met de juiste setting, sfeer en oefeningen gaan we daar grote stappen in maken. De dag wordt inspirerend, verdiepend en verrijkend. We kijken naar wat de kracht is van jullie als individu en wat de kracht is van jullie relatie. En we laten jullie ervaren waar je samen met elkaar naar toe wilt.

Dit is wat Maarten en Marieke zeggen over ‘Liever de liefde – terug naar het plezier je relatie’

‘Liever de liefde’ was voor ons een intense, goede, liefdevolle dag.

In een warme sfeer van openheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect met onszelf en elkaar bezig zijn heeft ons erg goed gedaan!

Jeroen en Wendy hebben wij ervaren als een echt team. Hun inspirerende, betrokken aandacht, inzet en inzicht vonden en vinden wij erg waardevol.

Je investeert in jezelf en elkaar

Wij hebben zelf ervaren hoe waardevol het is te investeren in je relatie, zowel voor je zelf, je partner, elkaar en je kinderen. De meest waardevolle investeringen die we zelf hebben gedaan zaten nooit in spullen of vakanties, maar altijd in manieren om onszelf of elkaar te laten groeien. En dat bieden we jullie nu ook aan.

 • ‘Liever de liefde’ kost 125 euro per persoon
 • De kosten voor de locatie en de zeer verzorgde lunch en diner zijn 65 euro per persoon
 • Aanmelden kan alleen als stel.

Hierbij inbegrepen zijn:

 • Training van 10.00 uur tot 20.00 uur
 • Een heerlijk lunch- en dinerbuffet
 • Koffie en thee gedurende de hele dag

Door te investeren in jullie relatie neem je jezelf, je partner, je relatie én je gezin serieus.

Of zoals deelneemster Maartje zei:

We hebben elkaar bij Liever de Liefde weer gevonden door even uit het tumult en de waan van de dag te stappen. Het was heerlijk om weer te zien hoe leuk en mooi we elkaar vinden en om op een veilige en fijne plek uit te spreken waar ieder van ons tegenaan loopt. We waren elkaar een beetje kwijt, maar dat is nu echt voorbij. Heerlijk!

bos-de-poort-groesbeekWanneer en waar?

 • 22 september terugkomdag voor iedereen die al een LieverdeLiefde!dag/jaarprogramma gevolgd heeft.
 •  13 oktober of 17 november 2017
 • Van 10.00 tot 20.00 uur
 • De locatie is het mooie Centrum De Poort, gelegen in de bossen van Malden/Groesbeek, vlakbij Nijmegen.
 • Hier vind je de routebeschrijving.

Het is fijn om na de training niet meteen naar huis te rijden, maar de avond samen door te brengen. Zo kun je alles wat je ervaren hebt in alle rust laten bezinken. Je kunt napraten of lekker vroeg je bed in duiken. Als je wilt kunnen we je tips geven voor fijne overnachtingsadressen in de buurt.

👉 Ja, wij doen mee met Liever de Liefde op 13 oktober!❤

👉 Ja, wij doen mee met Liever de Liefde op 17 november! ❤

Heb je nog vragen of interesse in de terugkomdag? Stuur een mail naar info@wendyvandam.nl en we antwoorden zo snel mogelijk.

Of meld je gelijk aan!

We kijken er naar uit jullie te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Jeroen & Wendy