Liever de liefde!

liever de liefde praktijkvader

Het sluipt er soms zo makkelijk in. In je drukke en volle leven van werk, gezin en alles wat je nog meer moet en wilt, verdwijnt de tijd en aandacht voor jou en je partner. En als je dan een keer wel ’s avonds samen op de bank zit, is het wel erg makkelijk om de tv aan te zetten, een boek te pakken of de laptop open te klappen. Maar terwijl je even niets meer hoeft, verdwijnt jullie liefde en verbinding ongemerkt naar de achtergrond.

In het begin van een relatie gaat het vaak makkelijk. Je bent verliefd, je hebt nog geen verleden samen en je loopt over van nieuwsgierigheid naar elkaar. Er is volop tijd om er op uit te gaan en eindeloos te praten en te vrijen. Maar hoe langer je relatie duurt – en zeker als er kinderen bijkomen – wordt het lastiger om ruimte te blijven maken voor elkaar.

Als je je hierin herkent, is Liever de Liefde misschien iets voor je.

Als er iets is waar Jeroen, mijn man, en ik de afgelopen 27 jaar zelf zijn achter gekomen en hebben ervaren, is dat je relatie samen de basis vormt voor alles wat je doet.

Een relatie waarin de liefde stroomt maakt dat:

  • jij je gezien voelt en jezelf op jouw manier kunt ontwikkelen, net als je partner
  • er volop liefde, ruimte, rust en plezier is bij jullie thuis
  • je kinderen ontspannen kunnen opgroeien
  • je veel gemakkelijker toekomt aan de dingen die écht belangrijk voor jullie zijn

Het vraagt moed om toe te geven dat je het graag anders wilt. En het vraagt nog meer moed om daar ook echt iets mee te gaan doen. Maar stel dat je het doet! Investeren in je relatie doe je niet alleen voor jezelf. Je leeft je kinderen een mooi voorbeeld voor dat je je relatie met je partner serieus neemt, en daar zul je dagelijks profijt van hebben.

Sinds 2015 organiseren Jeroen en ik Liever de Liefde!-dagen met als thema: ‘Terug naar het plezier in je relatie’.  Er kwam een jaarprogramma bij. Het online Liever de Liefde!-Inspiratiepakket hebben we gemaakt voor mensen die graag zelf thuis aan de slag gaan om hun relatie op een hoger plan te tillen.

Naar aanleiding van de grote waardering van onze lezing over de basale thema’s in iedere relatie ‘vrij zijn’ en ‘in verbinding zijn’ hebben we deze lezing verder ontwikkeld tot een Liever de Liefde!-dag.

Alle actuele informatie over Liever de Liefde! vind je op www.lieverdeliefde.nl.

Hier vind je ook het gratis te downloaden Liever de Liefde!-spelletje, om direct meer plezier en verbinding te ervaren. En als je wilt weten hoe het er eigenlijk met je relatie voorstaat, kun je, ook gratis, de Liever de Liefde!-relatiecheck downloaden.

Dit is wat Maarten en Marieke zeggen over ‘Liever de Liefde!’

‘Liever de Liefde!’ was voor ons een intense, goede, liefdevolle dag.

In een warme sfeer van openheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect met onszelf en elkaar bezig zijn heeft ons erg goed gedaan! Jeroen en Wendy hebben wij ervaren als een echt team. Hun inspirerende, betrokken aandacht, inzet en inzicht vonden en vinden wij erg waardevol.

En deelneemster Maartje zei:

We hebben elkaar bij Liever de Liefde weer gevonden door even uit het tumult en de waan van de dag te stappen. Het was heerlijk om weer te zien hoe leuk en mooi we elkaar vinden en om op een veilige en fijne plek uit te spreken waar ieder van ons tegenaan loopt. We waren elkaar een beetje kwijt, maar dat is nu echt voorbij. Heerlijk!