Gebruiksaanwijzing

Voor alle methoden geldt dat het een kwestie van uitproberen en wennen is om er handigheid in te krijgen. Probeer het gewoon en varieer een beetje met de hoogte van de ringen of hoe hoog je je kindje draagt. Dan ontdek je vanzelf wat voor jullie het prettigste is.

Stof door de ringen 

Je rimpelt met twee handen het uiteinde van de staart. Je haalt de staart door de twee ringen, eerst door de achterste, dan door de voorste ring. Vervolgens haal je de staart over de voorste ring door de achterste. Nu is alleen de onderkant en zijkanten van de achterste ring zichtbaar

 

Omdoen

(doek hangt over je rechterschouder)

Je houdt de doek met je rechterhand bij de ringen vast, de staart hangt naar beneden. Je steekt je linkerarm en hoofd er doorheen en hangt de sling met de ringen ter hoogte van je rechter sleutelbeen. Door het gewicht van het kind en het straktrekken zullen de ringen lager komen te hangen.

 

Het is prettig om de stof over je schouder en rug te verdelen. Dit verdeelt het gewicht.

Om de doek over je linkerschouder te hangen, steek je je rechterarm en hoofd door de doek, terwijl je ‘m met je linkerhand vasthoudt.

 

 

 

Strakker

Door de hele staart vast te houden en te trekken gaat de hele doek strakker om jezelf en/of het kind. Zonder kind in de doek zal je de sling of de ringen met je ene hand vast moeten houden bij het strak trekken.

Als je alleen aan een kant van de staart trekt, zal alleen de bovenkant of onderkant strakker gaan. Dit is bijvoorbeeld handig als je het kind rechtop draagt en het is in slaap gevallen. Doordat het kind tegen je aan leunt, kun je de stof strakker trekken ter hoogte van het ruggetje door aan 1 kant van de staart te trekken.

! Over het algemeen geldt dat als de sling losser om jou en je kindje heen zit, het zwaarder is om te dragen.

Losser

Door de onderste ring licht op te tillen krijgt de stof de ruimte om losser te gaan.

Zonder kind in de doek, kun je aan de voorkant aan de sling trekken terwijl je de achterste ring omhoog houdt.