Waarom dragen?

Ik ben groot fan van draagdoeken en met name ringslings!

Een sling is een draagdoek die je snel en gemakkelijk omdoet, die iedereen past en die je gemakkelijk meeneemt. Je kunt ‘m gebruiken vanaf de eerste week na de geboorte tot en met 3 jaar. En misschien wel langer als jullie dat beiden fijn vinden.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je kunt kiezen voor het dragen van je kind in een draagdoek. Hieronder staat een greep uit de lange lijst voordelen.

Gezellig

De beste reden is natuurlijk omdat het zo ontzettend leuk en gezellig is om zo dichtbij elkaar te zijn. Je hebt veel vaker, gemakkelijker en sneller een moment van contact bij het dragen dan bij het gebruik van een kinderwagen of buggy. Heel vaak zal je je arm om je kind heen slaan of even een kus op het hoofdje geven.

Blij

Een jonge baby is vaak snel getroost als je even met hem loopt.

Als je wat langer op de arm draagt, zeker bij wat oudere kinderen, zal je snel last krijgen van het gewicht. Een draagdoek ontlast je arm en schouder en verdeelt het gewicht over je lijf.

Via lichaamscontact voeren kinderen spanningen af. Zelf kun je dat ervaren doordat een regelmatig gedragen baby soepeler in zijn vel zit, hij voelt minder stijf aan.

Handen vrij

Een draagdoek zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt terwijl de baby toch dichtbij je is. Er zijn veel dagelijkse handelingen die je kunt doen met een kindje in de doek, zoals bellen, mailen, opruimen, boodschappen doen, aandacht geven aan een broertje of zusje.

Ook bij borstvoeding kan de doek heel handig zijn. Door de baby in de doek te leggen en de stof wat uit te trekken, is het mogelijk discreet te voeden.Over het algemeen slapen kinderen heel tevreden in een draagdoek. Hierdoor ben je minder gebonden aan vaste slaaptijden of een vaste slaapplek en je kun je meer je eigen plan trekken.

Gemak

Een draagdoek neem je heel gemakkelijk mee in je tas of over je schouder. Geen gedoe met de kinderwagen in de auto of met de buggy op de fiets of in de bus. Ook in de drukte van de winkel of op straat is het voor kinderen heel prettig zo dichtbij je te zijn, geen honden op ooghoogte of uitlaatgassen in het gezicht.

Onderzoek

Verschillende onderzoeken bevestigen de voordelen van dragen, zoals voor de hechting en de ontwikkeling van de hersenen.

Mochten jullie meer over het dragen van je kindje willen weten of een ringsling willen uitproberen dan kan dat aan de orde komen tijdens de begeleiding.