Individuele begeleiding

Tijdens de individuele begeleiding staan we stil bij waar je tegenaan loopt in je leven. Hoe kun je de situaties en gevoelens die je tegenkomt gebruiken om dichter bij jouw essentie te komen en in je eigen kracht te blijven?

Ieder mens ontwikkelt zich en groeit voortdurend. Vaak gaat dat vanzelf en zonder dat we daar erg in hebben. Maar er zijn ook momenten of periodes in je leven dat het niet zo soepel gaat. In het leven met je kinderen, je relatie, je werk, het contact met anderen kom je situaties tegen die je moeite en energie kosten en die je raken in allerlei gevoelens. Het kan ook zijn dat je niet blij of tevreden bent met hoe jij de dingen aanpakt of hoe je leven zich op dit moment ontvouwt. Je hebt minder grip op je leven dan je graag zou willen en je zou willen dat het allemaal meer vanzelf zou gaan.

In de persoonlijke begeleiding help ik je bij het ‘ja’ zeggen tegen alles wat zich op dit moment in je leven afspeelt. Inzicht krijgen in, en anders omgaan met je eigen gedachten en gedrag kan soms al genoeg zijn om anders met problematische situaties om te gaan. Om al de gevoelens waar je moeite mee hebt te transformeren is het nodig dat je aanwezig bent en ze werkelijk doorleeft. Aanschouwen hoe het voelt in je lijf is voor mij de sleutel om niet te verdwijnen in deze gevoelens. Zo kunnen je gevoelens constructief zijn. Jij hebt deze gevoelens niet voor niets, ze dienen jou. Ze zijn informatie die je de weg wijst. Als je ze serieus gaat nemen, dan kom je ergens.

Bekrachtiging

Het doel van mijn begeleiding is om je eigen kracht en bezieling terug te vinden. Vanuit die kracht kun je trouw zijn aan jezelf. Je ervaringen zullen verdiepen doordat je voelend aanwezig kunt blijven. En daarmee zal je ook meer ontspanning en rust ervaren.

Ondersteuning

Het kan ontzettend fijn zijn om er niet alleen voor te staan als je een intense periode meemaakt in je leven. Begeleiding kan de nodige ondersteuning zijn die je verder kan helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. In plaats van overleven omdat het te moeilijk is in je eentje, kun je in een veilige omgeving de zaken gaan doorleven en verder komen.

Begeleiding

Om ook buiten de begeleiding voelend aanwezig te kunnen zijn, trouw te blijven aan jezelf en om te gaan met gevoelens reik ik je inzichten en manieren aan om dit toe te passen in het dagelijks leven met je partner, je werk, je kinderen en alles wat er nog meer speelt.

Hoe?

Regenesis – energetische begeleiding

Regenesis (Engelse uitspraak) is een natuurgeneeskundige methode die levensenergie inzet. Via verschillende handposities op het lichaam stuur ik energie naar diverse zenuwknopen en organen om het zelfhelende vermogen van je lichaam te stimuleren. Het werkt op celniveau. In het celgeheugen ligt de perfectie van jou als mens opgeslagen en door de energie weer te laten stromen waar het geblokkeerd is herinneren de cellen zich deze situatie en kan fysieke heling plaatsvinden.

Regenesis is een holistische methode. De visie is dat de fysieke klacht meestal niet op zichzelf staat. Vaak ontstaat er door de behandeling inzicht in de onderliggende problemen van emotionele aard en kan er heling op dit vlak plaatsvinden. Regenesis kan effectief ingezet worden bij zeer veel verschillende fysieke en psychische klachten. Meer lezen

Haptonomie – voelend aanwezig zijn in je lijf

Zijn in het moment is misschien wel het belangrijkste wat er is maar vaak ook zo moeilijk. Het denken is vaak zo dominant dat we niet meer goed voelen wat ons lijf aangeeft. Maar je lichaam geeft precies aan wat wel en niet goed voor je is. Door steeds meer voelend aanwezig te zijn in je lijf, voel je steeds meer verbinding met jezelf en kun je de signalen beter oppikken. Zo kun je beter voor jezelf zorgen. Je reageert steeds minder onbewust vanuit beschermingsreacties. Meer lezen

De boodschap van verschillende emoties kennen

Door voelend aanwezig te zijn in je lijf kun je beter je emoties voelen. Ook dat is belangrijk. Verschillende emoties hebben hun eigen boodschap. Inzicht krijgen in je emoties, kan je veel brengen. Je krijgt zo steeds meer beheer over je emoties en zult er minder in verdwijnen.

Aanschouwen

Door je niet te identificeren met gevoelens maar ze te aanschouwen en doorleven, wordt je niet overspoeld door de gevoelens maar heb je een belangrijke tool in handen om te transformeren. Op deze manier heel je wat er verwond is geraakt in jou, en wordt je leven vrijer en lichter.

Inzicht

Van kind af aan doen we allerlei aannames over onszelf, de mensen om ons heen en het leven. Het wordt de bril waardoor we de wereld en wat we meemaken bekijken. Gedachtes die we geloven en blijven herhalen worden overtuigingen. Overtuigingen voelen als de waarheid. Terwijl we er erg naast kunnen zitten. Ze bepalen vervolgens ons gedrag en onze gevoelens. Inzicht krijgen in je (on)bewuste gedachten, gedrag en/of de onbewuste delen in jezelf of in je leven, is bevrijdend. Zo krijg je de mogelijkheid om andere keuzes te gaan maken. Je krijgt meer regie over je leven.

Je eigen waarheid ontdekken

Het ontdekken van je eigen waarheid maakt je krachtiger. Je hart is wijs. Je hart weet op een heel andere manier dan je hoofd. Je hoofd wil controle houden, de dingen regelen en naar z’n hand zetten. Maar het leven wil stromen, zonder weerstand. Luister meer naar je hart en laat je leven zich ontvouwen op de voor jou beste manier. Je zult versteld staan hoe liefdevol en vol zachte kracht het leven kan aanvoelen.

Oprekken bewustzijn

Het heeft mij in mijn eigen proces veel gebracht om open te blijven staan voor allerlei nieuwe ideeën en mogelijkheden. Zo kwam o.a. non-dualiteit (advaita) op mijn pad. Non-dualiteit is een perspectief van waaruit je het leven en de situaties waar je moeite mee hebt kunt bekijken. Hier tegenover staat dualiteit. Wij bekijken ons leven vrijwel altijd vanuit het duale perspectief. Kort gezegd komt dat er op neer dat jij iemand anders bent dan ik, dat er goed en slecht bestaat, mooi en lelijk etc. Hierbij identificeren we ons constant met ons lichaam, gedachten en gevoelens: ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik ben bang’. Non dualiteit verwijst naar het idee dat alles één is, alles verbonden is. Vanuit Zijn word je je lichaam, gedachten en gevoelens gewaar en identificeer je je er niet mee. In deze voorbeelden: Je wordt de gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’ of de sensatie ‘angst’ gewaar zonder je in het verhaal te verliezen. Als het je aanspreekt kan het je zeker helpen om meer lichtheid en ontspanning te ervaren.

 


Bevalling


Soms is het moeilijk om een bevalling helemaal een plek te geven
. Misschien is het niet gegaan zoals je gewenst hebt en heb je het gevoel dat je je verhaal niet meer kwijt kunt of wilt bij vrienden of familie. Maar voel je ergens dat er nog iets nodig is om deze belangrijke ervaring te verwerken.

Misschien heb je nog vragen over hoe de bevalling gegaan is en of het anders had kunnen zijn.

Een eerdere bevallingservaring kan je ook tegenhouden om weer zwanger te willen worden. Samen kunnen we kijken naar hoe de eerdere bevalling voor je is geweest en waar je eventuele aarzeling voor een nieuwe zwangerschap zit.

 

Je maakt een stap voorwaarts naar persoonlijke groei of een stap terug naar veiligheid – Abraham Maslow

Mogelijkheden die we in kunnen zetten

– (energetische) aanraking – staand, zittend of op de behandelbank

– gesprek

– diverse oefeningen om dichter bij je gevoel te komen, meer te aarden of juist grenzen te ervaren

– ‘opstelling’ van de situatie waar je inzit of je verlangen

 

Lees hier ervaringen van mensen die voor de individuele begeleiding kozen.

 

Frequentie

Tijdens mijn begeleiding ondersteun ik je waarin het op dat moment nodig is. In het moment kijken we wat jouw behoefte is. Wat wil er aan de orde wil komen? Wat wil erkend en gevoeld worden?

Praktisch betekent dat dat we per keer samen bekijken of, en wanneer we weer afspreken.

Ieder loopt zijn pad op zijn eigen manier en tempo. Soms zijn enkele afspraken voldoende, voor anderen is het prettiger om langere tijd samen het pad te lopen.

Je bent welkom!

Kosten

De kosten zijn €75,00 per afspraak (inclusief 21% btw).

Het uitgangspunt is 1,5 uur per begeleidingsmoment.

In overleg kan de begeleiding ook langer duren.

 

Een telefonisch consult duurt een half uur of naar wens langer.

Kosten:  half uur €37,50, uur €75

 

Gemaakte afspraken kunnen telefonisch en per mail worden geannuleerd tot 24 uur van te voren.

Indien korter van te voren wordt afgezegd moet ik helaas de afspraak in rekening brengen.

 

 Aanmelden of vragen?

Dank je wel voor je aanmelding, ik neem binnenkort contact met je op!

 

foto: Flickr | E. Cohen