Microbirth

Op dit moment is er geen vertoning van ‘Freedom for Birth’ gepland. Mocht je een filmvertoning willen organiseren, kun je contact met me opnemen. Ik heb de vertoningsrechten.

Documentaire | groot scherm | ned. ondertiteld | debat engelstalig 

 vrijdag 18 september 2015, Radboud Universiteit, NijmegenMicroBirth_Poster_PORTRAIT_A4

 

Angela Verbeeten (Juno, CVN), Jeroen van Dillen, Esther Hink (gynaecologen, Radboud UMC) en ik organiseren een vertoning van Microbirth in Nijmegen. Na afloop van de documentaire vindt er een debat plaats. Soo Downe (professor of Midwifery Studies, University of Central Lancashire) en Egija Zaura (Universiteit van Amsterdam/VU Amsterdam, orale microbiële ecologie bij gezondheid en ziekte) zijn de sprekers.
“Microbirth” is de nieuwste documentaire van Toni Harman en Alex Wakeford van ONE WORLD BIRTH, waarin op een unieke manier naar geboorte gekeken wordt: door de lens van een microscoop.

De film draait om het feit dat medische interventies bij de geboorte risico’s meebrengen voor de gezondheid van het kind op lange termijn en de consequenties die dit heeft voor de toekomst van de mensheid als geheel.

De manier waarop geboorte plaatsvindt is in de afgelopen 30 jaar enorm veranderd. Een aantal vooraanstaande wetenschappers waarschuwt dat deze veranderingen ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van onze kinderen.

Microbirth gaat met name over de ontwikkeling van een natuurlijk microbioom bij baby’s (collectie micro-organismen in en op het lichaam) en de relatie die dit heeft met de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem.

De film nodigt uit tot een dialoog over de wijze waarop wij baby’s bij de geboorte direct in contact kunnen brengen met de meest ideale omstandigheden zodat hun microbioom zich naar behoren kan ontwikkelen.

Na afloop van de film zal er een debat plaatsvinden naar aanleiding van de documentaire. En is er gelegenheid om na te praten over dit onderwerp en elkaar te ontmoeten.

Bekijk hier de trailer van Microbirth

 Wanneer & waar:

18 september, 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Amphitheater, Huyghensgebouw, Heyendaalseweg 135, Nijmegen

Programma:

19.30 uur
Inloop

20.00 – 21.00 uur
Documentaire MicroBirth, met Nederlandse ondertiteling

21.00 – 22.00 uur
Debat tussen dr. Soo Downe (University of Central Lancashire) en dr. Egija Zaura (Universiteit van Amsterdam/VU Amsterdam.

22.00 – 22.30 uur
Afsluiting en borrel

Aanmelden:

Toegang is gratis.

Wel vragen we of je je aan wilt melden, ivm de hoeveelheid bezoekers. Daarvoor kun je een e-mail sturen naar: obg-secr-verloskunde@umcn.nl. onder vermelding van je naam en het aantal personen.

website RadboudUMC 

 

 

Alex Wakeford (maker van de documentaire):

“The World Health Organization has stated non- communicable disease has reached epidemic levels. Leading economists have predicted that, by the year 2030, the cost of treating this epidemic could bankrupt global healthcare systems.

Governments are extremely concerned about the repercussions of antibiotic resistance and the effect this level of disease could have upon social and economic stability on a global scale. What is not even on their agenda, however, is the possible effect of mode of birth.”