praktisch

Start

– Samen

Er zijn bij de haptonomische zwangerschapsbegeleiding doorgaans 6 ontmoetingen van een uur. Waarvan er 5 voor de bevalling zijn en 1 ongeveer zes weken na de bevalling.

De begeleiding begint als je ongeveer 18 tot 20 weken zwanger bent. De bewegingen van de baby zijn dan meestal voelbaar voor de moeder.

Ook als je al wat verder in de zwangerschap bent, kun je kiezen voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding. De ontmoetingen zitten dan wat dichter op elkaar dan als je eerder begint.

– Individueel en/of na de bevalling

Als je kiest voor individuele zwangerschapsbegeleiding of begeleiding na de bevalling bekijken we samen hoe we de begeleiding vorm geven. Ook het moment van starten is flexibel. We kunnen in een vast ritme afspreken of per keer bekijken waar je behoefte ligt.

Kleding

Makkelijk zittende kleding is voor jullie allebei prettig tijdens de begeleiding. Moeder vraag ik een aantal keer met blote buik en/of benen op de ‘tafel’.

In de begeleiding speelt de aanraking, contact, een belangrijke rol. Ik laat jullie steeds ervaren wat mogelijk is, en daarna kunnen jullie er zelf thuis verder mee aan de gang.

Kosten

Het tarief is 75 euro per ontmoeting (samen en individueel), inclusief 21% btw. Afhankelijk van je polis en je zorgverzekering wordt haptonomische zwangerschapsbegeleiding (deels) vergoed.

Ik ben aangesloten bij de landelijke vereniging VHZB, Vereniging Haptonomisch Zwangerschapsbegeleiders.

Afspraken

Ik werk op maandag, woensdag en vrijdag.

Contact

info@wendyvandam.nl 

06-38 31 52 22