Regenesis

Ons lichaam reageert bij trauma en stress uit bescherming met een aanspan-reflex. Er ontstaat spierspanning van de diepe spieren rond je achterhoofd en je eerste twee nekwervels, de atlas en de draaier. Deze plek in ons lichaam is neurologisch een zeer kwetsbare plek, bij een breuk zou je direct overlijden. Dit leidt vaak tot een ongezonde stand van de botten en gewrichten.

Deze standen of spanningen in het schedel-atlas-draaiersysteem kunnen veel gevolgen hebben zoals een verkeerde houding, verminderde doorbloeding naar de organen, pijn, en abnormale spierspanning of stand van andere botten en gewrichten. 

Ook bij gebeurtenissen die teveel pijn of angst oproepen en bij stress, reageert ons lijf uit bescherming en meestal zonder dat je het doorhebt met de aanspan-reflex. Je lichaam beschermt je in het moment goed maar zolang de gebeurtenis niet verwerkt is, zal er een dwangstand van de botten en gewrichten blijven bestaan. 

Deze onbalans heeft dan hetzelfde effect als bij fysiek trauma, er ontstaan blokkades. In meer of mindere mate beïnvloedt dit je houding, je motoriek en de doorbloeding naar ledematen en organen. Als dat te lang duurt ontwikkel je fysieke klachten. Door de energie weer te laten stromen waar het geblokkeerd is, kan inzicht en heling plaatsvinden.  

Zelfhelend vermogen

Met Regenesis versterk en versnel ik jouw eigen zelfhelende vermogen. Ieder mens beschikt over helende energie, zoals we dat vanzelfsprekend vinden bij het genezen van een wondje of een botbreuk. 

Ik verschaf je met een hoog frequentie energie als het ware de vonk om deze helende energie van jezelf wakker te laten worden en weer te laten stromen. 

Jouw eigen energie brengt je lichaam vervolgens weer in balans. Spieren tussen botten en gewrichten krijgen weer de juiste spierspanning waardoor een goede houding en doorbloeding kan plaatsvinden. 

Inzichten kunnen ontstaan, blokkades worden opgehevenen en klachten kunnen verdwijnen. 

Lees hier meer over mogelijke klachten die behandeld kunnen worden.

Terug naar Individuele begeleiding