Regenesis

Ons lichaam reageert bij trauma en stress uit bescherming met een aanspan-reflex. Er ontstaat spierspanning van de diepe spieren rond je achterhoofd en je eerste twee nekwervels, de atlas en de draaier. Deze plek in ons lichaam is neurologisch een zeer kwetsbare plek is, bij een breuk zou je direct overlijden. Dit leidt vaak tot een ongezonde stand van de botten en gewrichten.

Deze standen of spanningen in het schedel-atlas-draaiersysteem kunnen veel gevolgen hebben zoals:

  • abnormale spierspanning of stand van de botten en gewrichten op een andere plek in het lichaam, 
  • een verkeerde houding, effect op motoriek
  • een verminderde doorbloeding naar organen
  • verstoring van de reflexen van de orgaanfuncties
  • pijn

Ook bij gebeurtenissen die teveel pijn of angst oproepen en bij stress, reageert ons lijf uit bescherming en meestal zonder dat je het doorhebt met de aanspan-reflex. Je lichaam beschermt je in het moment goed maar zolang de gebeurtenis niet verwerkt is, zal er een dwangstand van de botten en gewrichten blijven bestaan. 

Deze onbalans heeft dan hetzelfde effect als bij fysiek trauma, er ontstaan blokkades. In meer of mindere mate beïnvloedt dit je houding, je motoriek en de doorbloeding naar ledematen en organen. Als dat te lang duurt ontwikkel je fysieke klachten. Door de energie weer te laten stromen waar het geblokkeerd is, kan inzicht en heling plaatsvinden.  

Zelfhelend vermogen

Met Regenesis versterk en versnel ik jouw eigen zelfhelende vermogen. Ieder mens beschikt over helende energie, zoals we dat vanzelfsprekend vinden bij het genezen van een wondje of een botbreuk. 

Ik verschaf je met een hoog frequentie energie als het ware de vonk om deze helende energie van jezelf wakker te laten worden en weer te laten stromen. 

Jouw eigen energie brengt je lichaam vervolgens weer in balans. Spieren tussen botten en gewrichten krijgen weer de juiste spierspanning waardoor een goede houding en doorbloeding kan plaatsvinden. 

Inzichten kunnen ontstaan, blokkades worden opgehevenen en klachten kunnen verdwijnen. 

 

‘Wat ik heel mooi vind aan de begeleiding van Wendy is dat het niet aan de oppervlakte blijft of zich op één specifiek gebied richt, maar dat het diepgaand en op meerdere lagen (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch/ spiritueel) werkt, wat voor échte verandering zorgt. 

Ik twijfelde eerst of ik met de behandeling zou beginnen omdat ik al zoveel had geprobeerd en mijn klachten (migraine slecht slapen) al bijna mijn hele leven bestaan. Ik ben heel blij dat ik het toch ben aangegaan want het resultaat gaat al mijn verwachtingen te boven: ik heb nauwelijks meer last van de klachten wat ik eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden. Ook heb ik veel diepere inzichten gekregen, is de wijze waarop ik tegen dingen aankijk, veranderd en kon ik bepaalde emoties en pijn uit het verleden verwerken. Dit alles gebeurde op een natuurlijke manier tijdens de behandelingen zonder dat het geforceerd werd. 

Ik heb Wendy ervaren als kundig, wijs, vanuit het hart werkend en authentiek. Ze bracht zachtheid, stevigheid en veiligheid in de begeleiding waardoor ik de ruimte ervoer om mijn proces aan te gaan. Ze schroomde niet om me een spiegel voor te houden waardoor ik dichter bij de/ mijn kern uitkwam. Ook gaf ze me diverse praktische handvatten waar ik thuis, op moeilijke momenten veel aan heb gehad en die ik nog steeds toepas. Ik kan de begeleiding van Wendy dan ook van harte aanbevelen.’ Marieke

‘Je behandeling was heerlijk, heel zacht en warm. Je aanrakingen waren subtiel. Het staan vond ik wel even pittig maar dat was ook wel erg nodig.
Daarna kon ik me op de behandeltafel helemaal ontspannen en overgeven, dat was zo fijn. Wat een diepe ontspanning, ik was bijna in slaap. Dankjewel!’ Maria

Terug naar Begeleiding