Wendy

 

Individuele begeleiding & Energetische behandeling

Ik heb de afgelopen 25 jaar zo ontzettend veel geleerd over mijzelf en het leven dat de wens steeds sterker werd om mijn kennis en ervaring te delen. Ik heb met periodes ontzettend met mezelf en het leven gestoeid. Het bracht me een uitgebreide zoektocht en de meest interessante boeken, cursussen en de ervaring gesteund en begeleid te worden. Gelukkig kreeg ik ook antwoorden en manieren om met mezelf en het leven om te gaan en ik ben mijn problemen als groeikansen gaan zien.

Een keerpunt was het moment dat tot me doordrong dat ik werkelijk meer was dan de persoon Wendy. Ik begreep steeds meer dat mijn essentie een enorme potentie heeft die tot leven wil komen in dit leven. Zolang ik, ‘persoon Wendy’, de controle wil houden, komt deze potentie niet helemaal (misschien zelfs helemaal niet) uit de verf. Ik had allerlei overtuigen over wat ik wel en niet zou kunnen of was, en meestal waren die overtuigingen erg beperkend voor mijzelf. Door mijn denken, gedachten minder serieus te nemen en er mijn vraagtekens bij te zetten, hadden ze minder invloed op me.

Een tweede belangrijk keerpunt was het moment dat ik leerde om me niet meer zo sterk met mijn gevoelens te identificeren. Door aanwezig te zijn in mijn lijf, voel ik de signalen die mijn lijf geeft. Mijn gevoelens geven informatie over wat ik nodig heb, ze hebben allemaal een boodschap. Ik ervoer dat het werkelijk helend en transformerend is als je al je gevoelens (ver)draagt en aanschouwt. De energie van de emotie krijgt dan de ruimte en verdwijnt. Meestal zetten we deze energie vast in ons lijf door de emotie of onszelf te veroordelen en te verdringen.

In het werken met haptonomie vertelden mensen me steeds vaker dat er door de aanraking meer gebeurde dan ‘normaal’. Ze voelden bijv prettige tintelingen, energie stromen, warmte en hitte door de aanraking. Ik werd me dat ook zelf steeds meer gewaar en dat wakkerde mijn belangstelling voor het werken met (levens)energie aan. Een opleiding en veel ervaring verder kan ik zeggen dat ik het heel bijzonder en magisch vind wat kan gebeuren. Het behandelen met energie is in te zetten voor een heel breed spectrum aan klachten, zowel fysieke als psychische klachten. Klachten zijn blokkades, hier stroomt de energie niet zoals het zou moeten. Door de energie weer te laten stromen, kunnen blokkades opgeheven worden en klachten verminderen of verdwijnen. 

Ik gun iedereen het gevoel gehoord en gezien te worden, en steun en praktische handvatten voor het omgaan met de uitdagingen en moeites in het leven!

Zwangerschapsbegeleiding

Mijn 3 zwangerschappen en bevallingen zijn bijzondere ervaringen geweest. Ook al ging het, met name bij de eerste en tweede bevalling, niet zoals ik het graag gezien zou hebben. Deze ervaringen hebben me toch ook veel gebracht. Onder andere dat ik steeds verder ben gaan kijken hoe ik het dan wel zou willen en wat ik daar zelf in kon doen.

Bevallen is veel meer dan het functionele proces om een kind geboren te laten worden. In een optimale situatie is bevallen een liefdevolle zoektocht naar wat je nodig hebt om te bevallen. Je eerdere ervaringen en gevoelens zijn van invloed op het bevalproces.

Vertrouwen maakt dat je los kunt laten. Angst zorgt er juist voor dat het proces kan vertragen of zelfs helemaal stoppen.
Als je dicht bij jezelf kan blijven, en alle ruimte hebt om te doen wat goed is voor jou en je baby, en als je je gehoord en gerespecteerd voelt in je wensen en behoeften, dan kan de geboorte van je kind een prachtige verrijkende ervaring zijn die je zelfvertrouwen vergroot.
De haptonomische zwangerschapsbegeleiding kan een mooie kennismaking of ondersteuning hierbij zijn.

Het steeds grotere vertrouwen in mijn eigen intuïtie en de steeds grotere verantwoordelijkheid die ik nam voor de geboorte van mijn kind hebben belangrijke invloed gehad op mijn bevallingservaringen. Mijn derde bevalling is uiteindelijk een hele bekrachtigende ervaring geweest waar ik tot op de dag van vandaag de positieve invloed van merk.

Met heel veel plezier geef ik mijn kennis en ervaring door en ik vind het erg leuk om te merken dat ik anderen kan inspireren om bewuster om te gaan met zwangerschap en bevalling.

 

Ik ben van oorsprong orthopedagoog. Ik heb in de loop van de jaren diverse cursussen, scholingen en (zwangerschaps)begeleidingen gevolgd en de zwangerschapscursus ‘Samen Bevallen’ gegeven. De ‘Opleiding in de Haptonomie’ en de opleiding ‘Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding’ heb ik gevolgd aan de Academie voor Haptonomie. De Regenesis-healing opleiding heb ik gevolgd aan de Quantum Academy.

Tot ziens!

Wendy

 

‘Wendy straalt een rust uit die erg prettig is. Ze legt informatie op een toegankelijke manier uit. Bij het oefenen geeft ze je een gevoel van ‘alles is okay’, dat geeft vertrouwen en veiligheid. De sfeer was ongedwongen’ Eveline

‘Wendy is een fijne warme vrouw die je op een onstspannen en verbindende manier leert hoe je affectief naar je kind kan kijken en verbinding kan maken.’ Yolanda

‘Wendy is een ontzettend prettig persoon. Ze zoekt en stemt samen met jou af wat ieders behoefte is. Het is duidelijk dat ze laat zien dat ze de stof zelf goed beheerst.’ Lenneke

‘Je kunt aan Wendy merken dat ze liefde heeft voor het vak, dat vind ik mooi om te zien. Ze is aan de ene kant zacht maar ik vind haar ook heel krachtig. Ze laat iedereen heel goed in zijn of haar waarde. Ze geeft je ruimte om je te uiten waar dat kan en stuurt vervolgens op een zachte liefdevolle manier weer terug naar haar eigen programma als dat nodig is. En ten slotte, ik voel dat ik mezelf mag zijn bij Wendy en dat is fijn!’ Ingeborg

foto’s Wendy : Jacqueline van den Boom | www.jvandenboom.com